Μαρία Κοκκινιώτη

Εκπαιδευτικός - Ειδική Παιδαγωγός

Σπούδασα Παιδαγωγικά, έκανα το μεταπτυχιακό μου στις Νευροεπιστήμες και έλαβα εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Ως υποψήφια διδάκτωρ, μελετάω τον Λόγο και συγκεκριμένα τον Προφορικό Λόγο.
Έχοντας εργαστεί για χρόνια ως εκπαιδευτικός σε σχολεία, αντιλαμβανόμουν όλο και πιο έντονα την ανάγκη για υποστήριξη των μαθητών και των γονέων τους σε μικρότερες ομάδες ή ακόμα και εξατομικευμένα. Η έγνοια μου για την "ξεχωριστή" καθοδήγηση του κάθε μαθητή και των γονέων του, με τρόπο προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους, τα ενδιαφέροντά και τα χαρακτηριστικά τους οδήγησε στην υλοποίηση του Mindset, έναν χώρο υποστήριξης μαθητών και γονέων.

Για εμένα το κάθε παιδί αποτελεί μία ξεχωριστή προσωπικότητα που οφείλει να απολαμβάνει την θετική ενίσχυση και την πλαισίωση των ενηλίκων με κάθε δυνατό τρόπο. Το όραμά μου είναι να μπορώ να διευκολύνω όσο περισσότερο μπορώ τον κάθε μαθητή να καταφέρει τα περισσότερα που μπορεί ενισχύοντας τον ίδιο και μυώντας τους γονείς σε έναν άλλο τρόπο σκέψης...


Τζούλια Μιχαηλίδου

Μουσικός Μουσικοπαιδαγωγός

Γεια σας!.... Είμαι η Τζούλια και είμαι μουσικός – μουσικοπαιδαγωγός. Παίζω και διδάσκω Φλάουτο ενώ παράλληλα έχω εξειδικευτεί στη διδασκαλία της μουσικής σε μικρές ηλικίες. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Φλάουτο στην Ελλάδα και συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Βέλγιο. Ως μουσικοπαιδαγωγός εκπαιδεύτηκα και διδάσκω μουσική με τη Μέθοδο Orff. Αρκετά χρόνια τώρα, συνεργάζομαι με παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, ωδεία και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.

Ο στόχος μου είναι να γνωρίσω στα παιδιά τον όμορφο κόσμο της μουσικής και να τον αγαπήσουν!
Πιστεύω ότι η μουσική αποτελεί ουσιαστικό εφόδιο για τα παιδιά, γαληνεύει την ψυχή και τους δίνει τη δυνατότητα να εκφραστούν!

Η Μέθοδος Orff, αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα, γιατί συνδυάζει την μουσική με την κίνηση, τον λόγο, τα παραμύθια, τα τραγούδια, τη ζωγραφική και πολλά ακόμη…

Μαριάννα Καριάτογλου

Νηπιαγωγός - Δασκάλα Αγγλικών

Είμαι η Μαριάννα και είμαι 27 χρονών. Είμαι νηπιαγωγός με παιδαγωγική επάρκεια στα αγγλικα. Τελείωσα το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2016. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου έκανα εξάμηνη πρακτική στο τμήμα των προνηπίων του παιδικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων. Επιπρόσθετα, από το 2015 συμμετέχω στην εθελοντική ομάδα φοιτητών του τμήματός μου υπό την εποπτεία της αναπληρώτριας καθηγήτριας Αλεξάνδρας Ανδρούσου που πραγματοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα. Ανά τα χρόνια με την ομάδα συμμετέχουμε και σε εκδηλώσεις επιμορφωτικού χαρακτήρα με θέμα την εκπαίδευση προσφύγων ως επιμορφωτές.
Το 2016-2017 ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου, ανέλαβα το τμήμα των προνηπίων στον παιδικό σταθμό "Σπίτι των Νάνων" και έπειτα ζώντας στο Λονδίνο για έξι μήνες εργάστηκα στον παιδικό σταθμό "Lysth Nursery". Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δούλεψα στον αγγλόφωνο παιδικό σταθμό και νηπιαγωγείο The Flopsy Bunnies Playgroup αναλαμβάνοντας το τμήμα των προ-προνηπίων.

Από το 2019 εργάζομαι στον παιδικό σταθμό και νηπιαγωγείο Dorothy Snot ως δασκάλα του μεταβρεφικού τμήματος. Επίσης, το 2019 ανέλαβα στο φροντιστηριακό πρόγραμμα Αγγλικών του International School of Athens το Pre-Junior τμήμα.
Το 2020 ολοκλήρωσα και τις μεταπτυχιακές σπουδές μου με τίτλο "Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του University College of London."

Βάσια Βελτσίστα

PhD, MSc, Παιδαγωγός υποκριτικής, acting trainer, θεατροπαιδαγωγός

Ξεκίνησα τις σπουδές μου ως Μηχανολόγος μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο "Kingston" του Λονδίνου και αργότερα στο πανεπιστήμιο "London Southbank". Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δούλεψα στην ΑΤΤΙΚΟ Μετρό ως μηχανικός ποιότητας (quality engineer) υπεύθυνη για την κατασκευή της γραμμής "Άγιος Δημήτριος-Ελληνικό". Γρήγορα όμως πήρα την απόφαση να αφοσιωθώ στο θέατρο και το 2010 απόφοίτησα από τη δραματική σχολή της Αθήνας "Αρχή", και αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές στην Ακαδημία θεατρικής τέχνης της Μόσχας, ΓΚΙΤΙΣ. Από το 2012 είχα την τύχη να είμαι μαθητευόμενη και έπειτα διδακτορική ερευνήτρια και βοηθός της καθηγήτριας υποκριτικής και σκηνοθεσίας Ν.Α.Ζβέρεβα, στο σκηνοθετικό τμήμα του Ρώσικου Ινστιτούτου θεατρικών τεχνών της Μόσχας, ΓΚΙΤΙΣ. Τον Οκτώβριο του 2016 πιστοποιήθηκα επίσημα ως Acting Trainer από το Ρώσικο Κρατικό Ινστιτούτο Θεατρικής Τέχνης της Αγίας Πετρούπολης RGISI από την υπεύθυνη καθηγήτρια υποκριτικής και σκηνοθεσίας Λ.Β.Γκρατσόβα.

Από το 2019 ζω στην Αθήνα και εκπαιδεύομαι στο διετές θεατρικό εργαστήρι της Ξένιας Καλογεροπούλου, στην τεχνική που διδάσκει εκεί η υπεύθυνη του εργαστηρίου κυρία Πέγκυ Στεφανίδου: «Δράμα στην εκπαίδευση», μια μορφή θεατρικής τέχνης με καθαρά παιδαγωγικό χαρακτήρα για παιδιά και ενήλικες.

Και, το 2020 ίδρυσα το ΝτόΜ Acting coaching, ένα Ερευνητικό θεατρικό κέντρο Υποκριτικής στα Εξάρχεια που ζω σήμερα.

Βάσια Βελτσίστα, PhD

Mindset: fulfill the potential

Δουλεύοντας καθημερινά με παιδιά, κατάλαβα πώς όταν ο ενήλικας, γονέας ή εκπαιδευτικός, καταφέρνει να δει τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους… η πραγματικότητα μπορεί να ξεπεράσει τη φαντασία.
Μαρία Κοκκινιώτη